Kerkon Iltapilkki 2024

Iltapilkki 24

Iloa ja yhdessä tekemistä pitkän talven keskelle 

Kerkon iltapilkki järjestettiin viime viikon lauantaina 9.3. toista kertaa Kerkonkosken Hietaharjussa. Tapahtuma on iloinen taidonnäyte kerkonkoskelaisesta talkoovoimasta.

Pilkkijöitä oli kisassa mukana samanmoinen määrä kuin viime vuonna, 71 henkilöä. Suurin saalis oli 2385g. Pilkkijöitä oli alle kouluikäisistä eläkeläisiin. Pilkkikisaa käytiin viidessä eri sarjassa ja rahapalkinnot määräytyivät osallistujamäärän perusteella. Lapset ja nuoret saivat tavarapalkinnot.

Hietaharjun jäällä oli maaliskuisen lauantain ratoksi myös muuta ohjelmaa koko perheelle. Halukkaat pääsivät kokeilemaan tandemhiihtoa, arvat tekivät kauppansa ja lapsille oli tarjolla ongintaa. Herttainen Vipa- hevonen kuljetti reellä nuottapaikalle katsomaan talvinuotanvetoa. Kalastajien nuotan kalasaalis oli tällä kertaa vähänlainen, mutta ihmeteltävää operaatiossa riitti!

Kerkon Iltapilkki on saanut alkunsa Kerkonkosken yrittäjien kahveilta, ”pisnesrehveiltä” syksyllä 2022. Kerkonkosken kesä on eläväinen, mutta talvella kohtaamiset kylällä jäävät vähälle ja siksi ajatusta talvitapahtumasta lähdettiin yhdessä työstämään.

Kyläkauppa Kosken Puotipiian Café Kuha tarjoili lauantaina makkaraa, hernekeittoa, muurinpohjalettuja ja muita herkkuja tapahtumaväelle. Pitkien pöytien ääressä kävi mukava puheensorina, kun kyläläiset ja kauempaakin tulleet kohtasivat toisiaan kuuman kahvikupin äärellä. Tapahtuman tekijäjoukolle suurinta iloa tuovat iloiset kasvot ja juttutuokiot.

Tapahtumanvetäjä Juha Karppinen kuvailee talkoomeininkiä: ”Perjantaina, kun kokoonnuttiin, niin huomasin, että talkoolaisten akut ja rukkaset olivat täynnä talkoovirtaa. Lauantaiaamuna starttauksen jälkeen kisapaikan kasaus sujui rivakasti, telttojen kasaukset, bajamajan siirto, penkit, tuolit, tulipaikat, tulet, kyltit ja opasteet löysivät paikkansa nopeasti. Aivan kuin kaikki olisi suunniteltu tarkasti etukäteen.”

Karppinen jatkaa: ”Talkoolaisia oli yhteensä 45 hlöä, suurin osa työskenteli pilkissä ja osa Cafe Kuhassa, Willen nuotalla tai Afterpilkissä Seuralassa. Unohtamatta jäänhoitoryhmää ja hengessä mukana olleita luku nousee reippaasti. Kaikki tiimit vetivät oman osuutensa minun paikaltani katsoen hyvin mallikkaasti ja monen henkilön suusta kuulin, että tapahtuman järjestelyihin ja tarjontaan oltiin tyytyväisiä.”

Tapahtumapäivä ei suinkaan päättynyt pilkkikisoihin, vaan ilta jatkui Kylätalo Seuralalla. Iltakuuden hujakoilla Seuralan kentällä pelattiin KeKe-RautU jääkiekko-ottelu. Taistelu oli tiukka ja peli päättyi lopulta 4-4. Väkeä oli saapunut mukavasti kannustamaan suosikkijoukkueitaan.

Kerkonkosken Keitaan järjestämän Afterpilkin 150 lippua myytiin loppuun, mutta ennen lipunmyyntiäkin Seuralassa ehti käydä n. 100 henkeä. Kaikkineen illan aikana Seuralassa pyörähti reilusti yli 200 tapahtumavierasta. Afterpilkin teemana oli naamiaiset, ja parhaan asun palkinnon vei upea steampunk-tyylinen pariskunta (kuva). Porukkaa tanssitti bilebändi Ninety Show ja ilta jatkui yömyöhään DJ MIKSEI:n tahdissa.

Haluamme kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita! Tapahtumavieraita, pilkkikisaajia, jääkiekonpelaajia, talkoolaisia, yrittäjiä ja sponsoreita. Yhdessä olette tapahtuman suola ja sokeri! 🙂

Kiitos sponsorit!

Rahallisesti tukeneet:

Maansiirto Jari Hämäläinen, Sisä-savon Nuohouspalvelut Oy, Suomen Kaapelikaivuu ja Suuntaporaus, SKKS Oy, Autohuolto Miskala, MV-Louhinta Ky, Rautalammin Osuuspankki, Taksi Jämsinen

Lahjakorteilla ja tavarapalkinnoilla tukeneita:

Atoy autohuolto, Auto-apu Auto Oy, Demorec Oy, Eckerö line, Farmarin verkkokauppa, Hessun autopesula, Hankkija Suonenjoki, Huhtalan maatila, Jarmo Lappi, Jukolantila, Kivisalmi Oy, Kerkonkosken Keidas, Kylpylähotelli Kunnonpaikka, K-Rauta Suonenjoki, Kuopion autokauppa, Linda Nissinen, Luottobiili, Mätitalo Oy, Mika Haukka, Rautalammin Neste, Rautalammin kunta, Rautalammin Työppäri Bingo, Ravintola Hetki, Sisä-Savon sähkö, Suonenjoen sähköasennus, Sisustuspiste Martinseni, Tuija Jäntti, Tokmanni Suonenjoki, Vianor, Vesannon auto ja konetarvike, Veera Vuorela, Ämsee Rautalampi, Öljy-Jokeri, Halmetoja & Rinnevuori Oy, Greentrail