Kylämiljöö ja nähtävyydet

Kylämiljöö

Näe kanavan sulutus, piipahda aistimassa Wanhan myllyn henkeä ja vieraile aidossa kyläkaupassa. Tutustu kylämiljööseen rauhassa käyskennellen ja pulahda uimaan sataman hiekkarannalla. Tulit sitten läheltä tai kaukaa, meille on mukava matkustaa vesiteitse, autoillen ja moottoripyöräillen tai vaikkapa polkupyörällä!

Kerkonkosken kanava

Kanava, kosken seutu ja vesiväylä ovat olleet oleellinen osa Kerkonkosken kylää ja sen asutuksen, elinkeinoelämän ja koko elämänpiirin muodostumista. Se on ollut yhteisön valtaväylä.

– Jukka Vesterinen, Kerkonkosken kyläkirja – 

Wanha Mylly

Viehättävä Kerkonkosken Mylly sijaitsee aivan Kerkonkosken varrella, kanavan vierellä.

Myllytoiminta Kerkonkosken myllyssä on loppunut 1960-luvulla. Toimiessaan mylly tuotti myös sähköä Kerkonkosken kylälle.

Myllyssä järjestetään nykyisin erilaisia tilaisuuksia, kylätapahtumia ja jopa häiden vihkitilaisuuksia.

Wanhassa Myllyssä pääset vierailemaan noutamalla avaimen lainaan kyläkaupalta.

Anna Wildrosen taidegalleria

Anna WildRose (Pirkko Toiviainen) on itseoppinut kuvataiteilija ja yksi kylämme ylpeydenaiheista. Hänen työnsä ovat lähinnä kollaaseja, esinekoosteita ja installaatioita. Taiteilija käyttää töissään kierrätysmateriaaleja ja niille on tunnusomaista runsaus sekä ennakkoluuloton tekniikoiden ja materiaalien yhdistäminen.

Anna WildRose opettaa käyttämäänsä tekniikkaa taidetyöpajoissaan. Kesägalleria sijaitsee taiteilija Anna WildRosen kodin yhteydessä Kerkonkoskella ja on avoinna sopimuksen mukaan.