Matkailu

Kylämiljöö ja nähtävyydet

Pakkaa perhe kyytiin ja tule Kerkonkoskelle, keskelle aitoa maalaistunnelmaa! Koe kanavan sulutus, Wanhan Myllyn hirsien tuoksu ja kylänraitin seesteisyys. Nauti jäätelö kyläkaupan pihassa tai pizza Kerkonkosken Keitaan kesäterassilla.
Meiltä ei ole kiire minnekään!

Vesillä liikkuen

Kerkonkoski on ollut jo vuosikymmeniä vesillä liikkujien lempikohteita. Kerkonkoskelta pääsee vesiteitse jopa Lahteen saakka, pohjoiseen suuntaavat Pielavedelle. Satama palvelee vesilläliikkujia mukavasti. Meiltä löydät mm. tankkauspisteen, WC:n, uimarannan, kyläkaupan sekä kesäravintolan.

Tapahtumat

Kerkonkoski on tunnettu tapahtumistaan. Juhannuksena kylällemme tullaan juhlimaan sankoin joukoin läheltä ja kaukaa. Kesän päätöksen kruununa järjestämme Kerkonkosken Venetsialaiset ja siinä välissä meillä tapahtuu jos jonkinlaista. Lämpimästi tervetuloa!

Pyöräillen

Poljit sitten maastopyörää, maatiekiituria tai vanhaa kunnon Helkamaa – Kerkonkosken tiet vievät kaikkialle! Katso reittimme ja suunnittele matka keskelle aitoa maalaismaisemaa. Halutessasi myös sähköpyörien vuokraus onnistuu!

Syö, juo & juhli!

Kesäravintola Kerkonkosken Keidas tarjoilee seutukunnan persoonallisimmat pizzat ja raikkaat salaatit sekä leivät. Huurteisia tarjoillaan pikkutunneille saakka! Perinteiset kylähäät järjestät hirsisessä Seuralassa, rennosti hyvässä seurassa.

Luonnossa liikkuen

”Elämä on aivan jalkojesi juurella”, kuiskasi puu. Ja siihen minä pysähdyin.

Rastunsuon lintujärvellä voit bongata erikoisemmatkin lintulajit ja Etelä-Konneveden kansallispuisto on vain hetken päässä Kerkonkoskelta.

Majoitus

On ehtoo hämäräinen ja saunat sauhuaa, ruislintu yksinäinen vain jossain narahtaa.

Kerkonkoskella ja sen läheisyydessä on useita persoonallisia vaihtoehtoja lomamajoitukseen.

Suonenjoki – alle puoli tuntia

Rautalampi – reilu vartti

Kuopio – tunti

Jyväskylä – reilu tunti

Etelä-Konneveden kansallispuisto – puolisen tuntia

Helsinki – nelisen tuntia