Vesillä liikkuen

Sataman palvelut

Satamastamme löydät seuraavat palvelut:
– Tankkauspiste
– Grillikatos
– Uimaranta
– WC:t & suihku & sekajäteastiat
– Kerkonkosken Ketterän sup-lautojen vuokraus
Kesäravintola Kerkonkosken Keidas
Kyläkauppa Kosken Puotipiika

Kerkonkosken kanava

Kerkonkosken kanava yhdistää Niiniveden ja Kiesimänjärven. Yli kilometrin pituinen kanava on rakennettu vuosina 1919-26 ja on oleellinen osa kylämme historiaa. Kanava toimii nykyisin itsepalveluperiaatteella.

Melonta & SUP-laudat

Kerkonkoskella on hienot puitteet melontaan ja suppailuun. Sijaintimme keskellä ei mittään tarjoaa lukemattomat reittimahdollisuudet lähikyliin ja myös Etelä-Konneveden kansallispuisto on Kerkonkoskelta käsin helposti vesiteitse saavutettavissa. Alueen lukuisat taukopaikat tarjoavat rennot levähdyshetket matkan varrelle.

Kerkonkosken kierros

Kerkonkosken kierros on klassinen pitkä vesiretkeilyreitti, jota on Rautalammilla perinteisesti soudettu kirkkoveneillä sekä melottu. Reitti on vaativa ympyräreitti, jonka varrella on yksi II-luokan koski, Konnekoski.

Matkan varrelle mahtuu kulttuurihistoriallisia sekä luonnonnähtävyyksiä kuten Konnekoski, Kivisalmi, Noitasen saari ja Murhaluoto sekä Kiesimän ja Kerkonkosken kanavat, Säynätsalmi ja Nokisenkoski, Tyyrinvirta ja Rautalammin Äijäveden rannoilla sijaitsevat Sahalan, Korholan, Karjalan sekä Ropolan kartanot ja Hankaveden saaristo.