Elämä Kerkolla

Koulu ja päiväkoti

Kerkonjoen koulu on vuonna 1938 valmistunut, hiljattain täysin remontoitu luonnonläheinen kyläkoulu. Koulun arjessa vaalitaan luonnonläheisyyttä ja oppitunteja vietetään paljon ulkosalla esimerkiksi kalastaen, sienestäen ja luonnonihmeitä tutkien. Välitunnilla oppilaat voivat pelailla suojatulla, vehreällä pihalla tai rakentaa puumajaa lähimetsässä. Mahat saadaan täyteen koulun oman emännän keitoksilla.

Kyläyhteisö

Meidän kylä on tunnettu toimeliaasta väestään, joka tekee paljon töitä kyläyhteisön elinvoimaisuuden ylläpitämiseksi. Kaupan pihassa vaihdetaan kuulumiset ja renkaan puhjetessa apu on aina lähellä. Vuoden suurimmat juhlapäivät juhannuksesta uuteenvuoteen vietämme yhdessä.

Kylähistoria

Kerkonkosken asutushistoria ulottuu jopa 1500-luvulle. Myöhemmin kosket ja jylhät metsät houkuttelivat kylälle sahateollisuutta ja se värittikin pitkään kylän elämää maanviljelyn ohella. Vuonna 2022 kyläaktiivien kokoama Kerkonkosken kyläkirja kertoo kattavan historian kylän elämästä vuosien varrella.

Palvelut ja asuminen

Kerkonkoskella asut keskellä ei mittään, mutta lähellä kaikkea. Kylältä löytyy lähes kaikki oleellinen, ja lyhyen ajomatkan päässä ovat kattavat arjen palvelut.

Kylätalo Seurala

Kerkonkosken Seurala on vuokrattavissa erilaisiin juhliin, tapahtumiin ja kokouksiin. Hirsinen kylätalo on erityisen idyllinen perinteisten suomalaisten kesähäiden viettoon. Seurala tarjoaa hienot puitteet kaikenlaisiin juhliin ja tapahtumiin.

 

Suonenjoki – alle puoli tuntia

Rautalampi – reilu vartti

Kuopio – tunti

Jyväskylä – reilu tunti

Etelä-Konneveden kansallispuisto – puolisen tuntia

Helsinki – nelisen tuntia